En Kopiert Tragedie

Spilling 20/08/08
Spilleder: Alexander N.
Spillere
Sondre: Silver Shield
Victor: Cog
Hilde: Consuela
Kris: Jack


Etter et fire timer langt møte var det deilig å komme hjem til en rask dusj. Lunsj-planene ble derimot litt forkortet da jeg oppdaget en melding i fra de høye herrer. Etter et kortere lunsjmøte med en forbundsfelle, på kaféen Red Moon, så dro jeg videre til den adressen jeg hadde fått beskjed om å møte opp på. Jeg skulle møte Provost Boothby i hans drive-through kapell, det var ikke så vanskelig å finne siden det var formet som en av disse Star-Trek skipene, «Enterprice» antar jeg.

Inne i kapellet ble vi etter kort tid fire som ventet, den ene virket litt kjent, men jeg greide liksom ikke helt å plassere ham. Etter en kort hilserunde fant jeg ut at de var Cog, Consuela og Jack. Cog sa han jobbet for meg og var overrasket over å finne meg i denne opplyste nasjon. Jeg gjettet meg frem til at han holdt til i utryknings-avdelingen siden de ikke tilbringer så mye tid av gangen på kontorene. Etterhvert så dukket Provost Boothby opp og presenterte oss for vår nyeste oppgave.

Vi skulle oppsøke en magiker kalt Grove, han var siktet for å ha drevet ulovlig kopiering av bøker tilhørende Athenaeum, samt utlån av disse. Vår oppgave var å anholde ham og sørge for at han møtte til kveldens Concilium. Vi fikk en adresse og dersom vi ville vite mer om Grove, så skulle vi oppsøke Indra, på Biblioteket, siden hun hadde mer oversikt over medlemslista og var utdannet sosiolog.

Jeg lot Cog kjøre meg og bilen til biblioteket slik at jeg kunne utføre en liten gransking av tilgjengelig informasjon, uten å måtte ty til midler utenom det normale. Satellittbildet over Grove sitt hjem på nordsiden virket litt mistenkelig, det var uklart og bare en del jorder med et lite hus i midten.

Indra kjente Grove sin sønn, et fremragende medlem av nasjonen, men som dessverre hadde havnet midt i kryssilden av et gjengoppgjør for cirka ett år siden. Bøkene som skal ha blitt kopiert var bøker sønnen hadde skrevet, som Grove da hadde arvet. Men siden det ikke var Grove som skrev bøkene så skulle de etter Ramses' direktiv straks overleveres til Athenaeum (eller hans private samling som jeg også har hørt den blitt kalt). Grove selv ble omtalt som en trivelig og åpen eldre mann som var på godfot med de aller fleste. Han er mest kjent for sine kunnskaper om livs- og materiemagi.

Etter en kort rådføring om hvordan vi skulle gå frem så kom vi frem til at vi skulle bruke Consuelas bil, selv om den var noe trang (Og jeg vil helst unngå å bruke min egen, der oppe i slummen). Målet var også å løse denne oppgaven så fredelig som mulig.

Når vi kommer frem så legger jeg merke til at det har blitt brukt en del livsmagi på åkrene og at omgivelsene er ganske rolige og behagelige til nordsiden å være. I det vi går ut av bilen så kommer Grove ut av huset sitt for å ønske oss velkommen og by oss inn for en kopp kaffe. Dette er jo et godt utgangspunkt og hans lyseblå aura til en sølvrosa bakgrunn forsterker mitt håp om å løse dette fredelig, og takker gledelig ja til tilbudet.

På innsiden så ser vi at det ligger en del esker som ser ut til å være personlige effekter til en yngre mann. Det er ikke vanskelig å anta at det er sønnens, som fortsatt står i stuen etter ett år. Grove er glad for å få besøk og byr oss også på litt kake, men ikke lenge etterpå så konfronterer Cog ham om at vi faktisk er her for en grunn, noe som selvsagt får en myriade av farger til å koke sammen i auraen hans. Men jeg og Consuela er snar om å berolige ham, høre hans side og vise forståelse. Han kopierte bøkene for å vite mer om sin sønn og hans arbeid, samt et minne og sjelefred, men han hadde aldri lånt bort noe. Det blir snart fiolett og gult i auraen når vi foreslår at han møter opp og taler sin sak i Conciliumet for å få en slutt på denne kunnskapsensuren. Først måtte vi gjøre to ting for ham: Han ville at sønnen sine klær skulle bli gitt bort til veldedighet og ville ha hjelp til å finne et passende sted, samt frakte dem dit. Da passet det utmerket at Consuela faktisk drev et slikt sted. Videre så skulle vi prøve å berolige åndeverdenen i det området sønnen var blitt drept.

Etter en svipptur innom Consuelas suppekjøkken så ender vi opp i et relativt uhyggelig sted. Jack og Consuela bekrefter at åndeverdenen ikke er noe bedre heller. Consuela finner noen hun begynner å prate med. Jack forteller at det er gjenferdet til en politimann. Politimannen vil hjelpe til med å holde orden i gatene dersom vi gir en gullring, til kona hans, som han skulle gi til henne den dagen han ble drept, og om mulig også et medfølgende brev dersom det fortsatt var der.

Når vi kommer frem til den plassen hvor liket hans skulle være så blir vi møtt av et falleferdig kvartal med helt eller delvis sammenraste bygninger. Blant restene av et ødelagt kasino finner vi omsider liket, både ringen og brevet er fortsatt der. Mens vi står der kommer det to personer. Auraen deres avslører at de ikke har helt uskyldige hensikter. Den ene spør meg om jeg har fyr, jeg gir ham en enkel engangslighter og sørger for å vaske bort hans intensjoner og heller vise litt respekt. Jeg sier han kan beholde lighteren og han takker og går. Kompanjongen hans følger etter noe apatisk, virker som Cog hadde noe med saken å gjøre.

Consuela ringer til politiet for å tipse om liket og sier at det var noen av klientellet hennes som oppdaget det. Hun måtte si at liket bar politiuniform for at de i det hele tatt skulle gidde å rykke ut. Hun ble igjen for å møte politiet mens vi andre kjørte et stykke unna, siden hun var den eneste som hadde tilhørighet i dette distriktet. Det gikk fort og greit og vi var snart på vei til politimannens enke.

Etter et godt utført oppdrag, så var det bare å justere litt på pynten og vaske hendene og ellers gjøre oss klare for det kommende møtet.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License